De 5 speerpunten die ons typeren

Hart voor de Drentse cultuur
Dans plezier
Gezelligheid
Spontaniteit
Interactie met publiek
1973

Exloo

Jaarlijks op zaterdag voor Pinksteren worden de schapen geschoren tijdens het schaapscheerdersfeest. Dit feest was in 1973 aanleiding om Volksdansgroep “de Schaop’ndansers” op te richten. De authentieke kleding die de groep draagt was in bruikleen van Dorpsbelangen en was geschonken door de inwoners van Exloo, de groep was toen nog onderdeel van Dorpsbelangen. In de begin jaren verzorgde de groep optredens in Exloo e.o. zoals uiteraard het Schaapscheerdersfeest, Oude Ambachten/ Op de Kloeten in Exloo en op de Drenthe dagen in Odiliapeel en Weert. In 1997 is de groep naar Berlijn geweest voor de viering van de Duitse eenwording. Vanaf die tijd werden meerdere Nederlandse en buitenlandse festivals bezocht o.a. SIVO en de Europeade, Europees grootste Folklorefestival, die werd tot nu toe 8 x bezocht. Daar kwamen vele vriendschappen uit met andere dansgroepen, waarmee vele uitwisselingen werden georganiseerd in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en hierdoor kennis maakte met andere Culturen. Maar “de Schaop’ndansers” vergeten zeker niet de Drentse Cultuur uit te dragen in verzorgingstehuizen en op markten en braderieën.
2012

Wij gaan een nieuwe fase in

Op 20-12-2012 gaat volksdansgroep “de Schaop’ndansers” zelfstandig verder als een vereniging. Vanaf die datum is het Vereniging Volksdansgroep “de Schaop’ndansers”
0 %

Drentse cultuur

0

Leden

0

Landen bezocht

0

Verschillende dansen

2023

50 Jarig Jubileum Volksdansgroep "de Schaop'ndansers"

Dit jaar bestaan “de Schaop’ndansers” 50 jaar Wij gaan dit heugelijke feit vieren, met diverse activiteiten verspreid over het hele jaar. De aftrap is op het Schaapscheerdersfeest op 27 mei in Exloo, we gaan dit samen doen met Volksdansgroep “de WieringerDangers” uit Hippolytushoef en Muziekvereniging ODO uit Odoorn. Verdere activiteiten op deze dag zijn nog in ontwikkeling. Het één en ander wordt in de loop van dit jaar bekend gemaakt op deze Website en op onze Facebook pagina.

Zoek je Ontspanning & Inspanning = VOLKSDANS

Oefenavonden

De groep oefent op de even weken, onder leiding van Kobie Kuhn, in de Klankholt, Hammeersweg 21, 7875BR, Odoorn. De oefenavond begint om 19.30 en duurt tot 21.30. In de pauze wordt er altijd gezellig bij gekletst onder het genot van een kopje koffie of thee en worden er mededelingen gegeven door het bestuur/leden. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe leden m/v om onze groep te versterken. Lijkt het u leuk om gezellig in ongedwongen sfeer bezig te zijn met u conditie en sociale contacten, kom gerust naar één van onze oefenavonden om te kijken of mee te dansen. Voor informatie of vragen kunt u het contact formulier invullen en wij nemen contact met u op.
23 mrt 2023

Oefenavond Week12

De oefenavonden worden om de week gehouden op donderdagavond onder leiding van Kobie Kuhn.

19:30
Klankholt Odoorn
6 apr 2023

Oefenavond Week 14

De oefenavonden worden om de week gehouden op donderdagavond onder leiding van Kobie Kuhn.

19:30
Klankholt Odoorn