De 5 speerpunten die ons typeren

Hart voor de Drentse cultuur
Dans plezier
Gezelligheid
Spontaniteit
Interactie met publiek
1973

Exloo

Jaarlijks op zaterdag voor Pinksteren worden de schapen geschoren tijdens het schaapscheerdersfeest. Dit feest was in 1973 aanleiding om Volksdansgroep “de Schaop’ndansers” op te richten. De authentieke kleding die de groep draagt was in bruikleen van Dorpsbelangen en was geschonken door de inwoners van Exloo, de groep was toen nog onderdeel van Dorpsbelangen. In de begin jaren verzorgde de groep optredens in Exloo e.o. zoals uiteraard het Schaapscheerdersfeest, Oude Ambachten/ Op de Kloeten in Exloo en op de Drenthe dagen in Odiliapeel en Weert. In 1997 is de groep naar Berlijn geweest voor de viering van de Duitse eenwording. Vanaf die tijd werden meerdere Nederlandse en buitenlandse festivals bezocht o.a. SIVO en de Europeade, Europees grootste Folklorefestival, die werd tot nu toe 8 x bezocht. Daar kwamen vele vriendschappen uit met andere dansgroepen, waarmee vele uitwisselingen werden georganiseerd in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en hierdoor kennis maakte met andere Culturen. Maar “de Schaop’ndansers” vergeten zeker niet de Drentse Cultuur uit te dragen in verzorgingstehuizen en op markten en braderieën.
2012

Wij gaan een nieuwe fase in

Op 20-12-2012 gaat volksdansgroep “de Schaop’ndansers” zelfstandig verder als een vereniging. Vanaf die datum is het Vereniging Volksdansgroep “de Schaop’ndansers”
0 %

Drentse cultuur

0

Leden

0

Landen bezocht

0

Verschillende dansen

2023

50 Jarig Jubileum Volksdansgroep "de Schaop'ndansers"

Dit jaar bestond “de Schaop’ndansers” 50 jaar We hebben dit gevierd met diverse activiteiten verspreid over het hele jaar. De aftrap was op het Schaapscheerdersfeest op 27 mei in Exloo. In samenwerking met de bevriende  Volksdansgroep “de WieringerDangsers” uit Hippolytushoef, Muziekvereniging “ODO” uit Odoorn en de kinderdansgroep Mk Beats uit Klijndijk. Speciaal voor deze dag werd de Klompendans van Andre Rieu uitgevoerd door Muziekvereniging “ODO”, “de Schaop’ndansers” en de kinderdansgroep. Ook werden er 2 avondoptredens, in juni en juli, verzorgt door “de Schaop’ndansers” samen met Muziekvereniging “ODO” in de dorpen Odoorn en Valthe. Verder heeft de groep deelnomen aan het grootste internationale Volksdansfestival De Europeade in Gotha Duitsland van 12 t/m 16 juli. Hier waren wij één van de ongeveer 200 groepen (4000 dansers en musici)uit diverse Europese landen die optraden in de stad en in het stadion, met tot slot een defilé door de stad met alle deelnemende groepen. Tevens werden er tussen door optredens verzorgt in verschillende verzorgingstehuizen en braderieën. Was er een bezoek aan RTV Drenthe met een deelname aan een spel en werd er zelfs een TV opname, door SBS 6, gemaakt van “de Schaop’ndansers” en de Schaapskudde op de brink in Exloo. Ook hebben we ons zelf nog verwend met een weekend weg voor de leden+partners van 15 t/m 18 september in een Groepsaccommodatie in Gulpen, Limburg Dit mooie en leuke jubileum/dans jaar werd afgesloten met een goed geslaagde ‘droge’ worsten actie in Exloo.    

Zoek je Ontspanning & Inspanning = VOLKSDANS

Oefenavonden

De groep oefent op de even weken, onder leiding van Kobie Kuhn, in de Klankholt, Hammeersweg 21, 7875BR, Odoorn. De oefenavond begint om 19.30 en duurt tot 21.30. In de pauze wordt er altijd gezellig bij gekletst onder het genot van een kopje koffie of thee en worden er mededelingen gegeven door het bestuur/leden. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe leden m/v om onze groep te versterken. Lijkt het u leuk om gezellig in ongedwongen sfeer bezig te zijn met u conditie en sociale contacten, kom gerust naar één van onze oefenavonden om te kijken of mee te dansen. Voor informatie of vragen kunt u het contact formulier invullen en wij nemen contact met u op.
27 jun 2024

Oefenavond Week 26

De oefenavonden worden om de week gehouden op donderdagavond onder leiding van Kobie Kuhn.

19:30
Klankholt Hammeersweg 21 Odoorn
4 jul 2024

Optreden OringerMarke (Besloten)

19:30
Hotel Restaurant OringerMarke Hoofdstraat 9 7873BB Odoorn